Mesmerizing, Spanish Villa Design by Luigi Colani

Mesmerizing, Spanish Villa Design by Luigi Colani

This unique villa, there were every comfort covered from the 1,230 square feet of 24 carat gold used in the swimming pool. This house had the remote controlled appliances, curtains and security system to the Swarovski crystal panels in the select Colani door

Mesmerizing, Spanish Villa Design by Luigi Colani

The houses Majorcan influence was showed by the opulent finishes. Colani’s organic and futuristic forms were reflected by the custom made spherical appliances. Continue reading

The Timber House by Martin Cenek

 The Timber House by Martin Cenek

The wooden house by Martin Cenek is located on the outskirts of Prague. Protected by a forest from the north abd sloping to the fields of the south, the site is perfect to build an energy efficient house. The house is built for young family of 3. The concept of the house design is based on a composition of simple volumes, which set to a compact and clear shape. The house design is very natural, simple and rational because of using timber as the materials. The upper level of the two storeys is covered by larch batons, which are also create brise soleil shutters windows on the south-facing elevation. On the ground level, there are the day zone volumes and the garden storeroom, which is put between the two grey outer walls. The natural house features the terrace, which is faced to the south, extending from the living room. The north of the house features a strip windows above the level of the flat roof, which has zenithal light to the bathrooms. There is sliding floor to ceiling doors then allow different options of connecting or closing the various zones of the house to minimize corridors and lost spaces. The house has main feature, like staircase, which is suspended on steel rods from the ceiling. The interior design is very modern, simple and white to allow it blends into the walls and to give importance for the inhabitants.

 The Timber House by Martin Cenek

Continue reading

A Shelter Residence in Brazil by Pedro Useche Architect

 A Shelter Residence in Brazil by Pedro Useche Architect

The residence, which was located in Sao Paolo, Brazil. The residence owned by the Venezuelan architect Pedro Useche . The residence represented his success. Adding character to the interiors, the architect designed each furniture piece in this residence. Each space seemed to tell another story yet the whole floor plan felt like a guided tour through the inhabitant’s lifestyle. With its location in the up-the-hill sophisticated Morumbi neighbourhood, an opportunity was given to offer beautiful panoramas. In the three-storey residence, there were 1,000 square meters of private and entertaining spaces. A double-height living room, plenty of space was offered for the architect’s art collections. A bright and airy atmosphere was created. The eco-friendly feature every home needs was solar energy panels. With the luscious garden, a sense of equilibrium was created.

 A Shelter Residence in Brazil by Pedro Useche Architect

Continue reading

The Japanese Wooden House by Suppose Design Office

 The Japanese Wooden House by Suppose Design Office

This wooden house designed by Suppose Design Office is very natural. The single family house is located in Seya, Yokohama, Kanagawa, Japan. Stand on a small site located in a residential area, the scale is very important thing in the architecture to create a new relationship between the nature and architecture. Because of the owner’s work as a florist, the house design features the outer space to create an uncompleted space to give the quality of the space and true strength to the versatility of the space. An uncompleted space creates a new relationship between the internal and external spaces. A garden is behind its walls, while a roof terrace is beneath a ceiling. On the ground level of the three storeys house, there are bedrooms, which are led by one staircase. The living room, which is led by another staircase is on the first level, while the upper level, there are the terrace and a bathroom, which are separated by glass.

 The Japanese Wooden House by Suppose Design Office

Continue reading

Tartu Rebase Street by Atelier Thomas Pucher

 Tartu Rebase Street by Atelier Thomas Pucher

Atelier Thomas Pucher designed Tartu Rebase Street. Created as a housing estate, the flexible concept located in Tartu, Estonia consisted of 444 apartments. Two worlds collide were created: the low-cost apartment life and the luxurious villa lifestyle, with wide access to private outdoor spaces by building penthouses on top of each other. The project’s total built surface was 29.200 square meters, excluding the parking facilities. The urban equivalent of villa living, a compact space was encompassed, organized into zones: the middle part of each building contained a spiral staircase with apartments organized around it. It had two rings of space: the inner ring close to the lobby and the outer ring living zone oriented outwards to the panoramas. The inner service ring was allowed to contain rooms like entrances, wardrobes, toilets, bathrooms and saunas, or kitchens. The living zones were protected in the outer ring from the noise of the lobby. With the flexible floor plan, inhabitants were allowed to create personalized interiors that can last up to generations.

 Tartu Rebase Street by Atelier Thomas Pucher

Continue reading

Blog Widget by LinkWithin